Τριήμερη εκδρομή στον Πατραϊκό – 2017

Παρασκευή μεσημέρι αναχώρηση ώρα 15.00 περίπου απο την μαρίνα Πατρών.

Ξεκινάμε το ταξίδι μας με πανία ανοικτά και ρότα προς την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Η απόσταση είναι 16 Ν.Μ. Το Μεσολόγγι θα μας φιλοξενήσει στην μαρίνα του που βρίσκεται στο τέλος του διαύλου, παράλληλα με τον δρόμο που οδηγεί στο νησάκι Τουρλίδα μήκους 5 χλμ.

Πλησίαζοντας θα μαγευτείτε από το ηλιοβασίλεμα στην λιμνοθάλασσα και τα υπέροχα χρώματα που δημιουργεί ο ήλιος στα ήρεμα ρηχά νερά.

Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην επίπεδη πόλη και να θαυμάσουμε τα παλαιά πετρόχτιστα σπίτια, τις περίφημες ψαροταβέρνες και τις καφετέριες που κατακλείζονται απο τους πολλούς φοιτητές και ντόπιους.

Το Μεσολόγγι πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι μία μικρή γραφική πόλη 17.700 κατοίκων (2001) κτισμένη στο μυχό της ομώνυμης λιμνοθάλασσας, απέναντι από την Πάτρα. Το όνομα της πόλης που έχει ιταλική προέλευση, σημαίνει μέσα στη λίμνη (λιμνοθάλασσα) και αναφέρεται για πρώτη φορά στη διάρκεια της ναυμαχίας της Ναυπάκτου, που διεξήχθη έξω από τη λιμνοθάλασσα στην είσοδο του πατραϊκού κόλπου, μεταξύ του ενωμένου χριστιανικού στόλου και των Οθωμανών το 1571.

Στην περίφημη Έξοδο του Μεσολογγίου τη νύκτα της 10ης Απριλίου 1826 διασώθηκαν 1300 περίπου άνδρες και τρεις γυναίκες. Πολλοί ανήμποροι μαχητές και γυναικόπαιδα έχοντας αρχηγούς το δημογέροντα Χρήστο Καψάλη και τον επίσκοπο Ιωσήφ Ρωγών, αντιστάθηκαν σε οχυρωμένα σημεία της πόλης και ανατινάχθηκαν προκειμένου να αποφύγουν την παράδοση. Όσοι άμαχοι αιχμαλωτίσθηκαν πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα της Αιγύπτου. Μετά από αυτά τα δραματικά γεγονότα που προκάλεσαν κύμα φιλελληνισμού στην Ευρώπη, το Μεσολόγγι αναγνωρίσθηκε σαν διεθνές σύμβολο ελευθερίας, γεγονός που επιβεβαίωσε η Ελληνική Πολιτεία, ανακηρύσσοντας την πόλη σε Ιερή με διάταγμα το 1937. Το ελεύθερο πια Μεσολόγγι ανέδειξε πολλούς σπουδαίους ανθρώπους των γραμμάτων, πολιτικούς και στρατιωτικούς.

Την επόμενη μέρα μετά το πρωινό μας και την βόλτα στην Πόλη θα βγούμε απο τον δίαυλο Μεσολογγίου για ιστιοπλοϊα στα νερά του Πατραϊκού κόλπου.

Ο σκίπερ μας θα σας μυήσει στα μυστικά τις ιστιοπλοϊας και θα σας ξεναγήσει στην πανέμορφη περιοχή. Εννοείται πως αν ο καιρός και η διάθεση της παρέας το επιτρέπει, θα κάνουμε συχνά στάσεις για μπάνιο και παιχνίδια στην θάλασσα.

Το βράδυ θα γυρίσουμε στο Μεσολόγγι όπου θα ψήσουμε στο ντόκο της μαρίνας και μετά το γεύμα μας μπορούμε να κάνουμε την βόλτα μας στην πόλη ή να καθήσουμε στο σκάφος μας και να διασκεδάσουμε.

Την Κυριακή, τελευταία μέρα της εκδρομής μας ,μετά το πρωινό μας θα φύγουμε απο το Μεσολόγγι με κατεύθυνση το Κρυονέρι.

Το Κρυονέρι είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωρίο στους πρόποδες του βουνού Βαράσοβα ή Κλείσοβα, απέναντι απο την Πάτρα.

Θα περάσουμε εκεί το μεσσημέρι μας, όπου και θα γευματήσουμε σε τοπική ταβέρνα.

Με το ηλιοβασίλεμα θα γυρίσουμε στην μαρίνα Πατρών απ΄όπου φύγαμε τρείς μέρες πριν, έχοντας περάσει ΥΠΕΡΟΧΑ !!!!!

Τιμές τριήμερων εκδρομών

Οι τριήμερες εκδρομές στον Κορινθιακό ή Πατραϊκό στοιχίζουν 120 ευρώ κατά άτομο.

Το ιστιοπλοίκό σκάφος είναι ένα σκάφος 14 μέτρα με 4 καμπίνες και 2 τουαλέτες. Φιλοξενεί άνετα 8 άτομα και έχει άνετους καθαρούς χώρους. Είναι ένα πολύ αξιόπλοο και σύγχρονο σκάφος που η εκδρομή με αυτό θα σας μείνει αξέχαστη.

Στην τιμή περιλαμβάνονται: καύσιμα, νερά, πετσέτες, σεντόνια, πρωινά, ένα γεύμα, Φ.Π.Α και ο καπετάνιος.

Ο skipper που θα σας συνοδέψει και θα αναλάβει να περάσετε αξέχαστα είναι πολύ έμπειρος και ευχάριστος άνθρωπος, που γνωρίζει καλά την περιοχή.